sebu, najlepiej to sobie kup kabelek nawet głupiego viakena kkl usb za 25 zł do prostych diagnoz wystarczy.
1.4 TSI Co to za część urządzenie? pytam bo "stuka"
Zwiń
X
-
1.4 TSI Co to za część urządzenie? pytam bo "stuka"
Mam pytanie do zorientowanych a sądze, że są tacy.
Co to za część, urządzenie, za co odpowiada ?
Patrząc na przód, jest to urządzenie po lewej stronie. Stukania nie słychać tak bardzo na zewnątrz przy włączonym silniku podczas otwartej maski bo trochę zagłusza ale w środku w okolicach schowka, i wogóle w środku, dośc mocno słychać, po paru minutach od odpalenia samochodu. Samochód ma przejechane 32 tys km.
Proszę spojrzeć na załączone fotografie.Pozdrawiam
Piotr
-
-
Zamieszczone przez kobar76mam stukanie (terkotanie) tak jakby spod schowka, na niskich obrotach (jak na światłach stanę) po dotknięciu gazu ustępuje i też sie zastanawiam co to moze być , i tylko na rozgrzanym,Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dontakA może jest to "urządzenie" od recyrkulacji spalin, czy jakoś tak to się nazywa. Słyszalne przede wszystkim na wolnych obrotach gdy silnik osiągnie odpowiednią temp.Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dontakmoże jest to "urządzenie"
w moim aucie ten podzespół żył własnym życiem do momentu wymiany uszkodzonego czujnika ABS - co ciekawe raz działał a za chwilę już był zonk, na początku obstawiałem łożysko ale jednak padł czujnik
jeszcze jedna ciekawostka - kontrolka ABS zapalała się tylko na chwilę i to dość rzadko (raz na 150km)
u Ciebie zapala się "lampka"??5,5l/100
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobasekZamieszczone przez dontakmoże jest to "urządzenie"
w moim aucie ten podzespół żył własnym życiem do momentu wymiany uszkodzonego czujnika ABS - co ciekawe raz działał a za chwilę już był zonk, na początku obstawiałem łożysko ale jednak padł czujnik
jeszcze jedna ciekawostka - kontrolka ABS zapalała się tylko na chwilę i to dość rzadko (raz na 150km)
u Ciebie zapala się "lampka"??
[ Dodano: Sro 02 Mar, 11 08:58 ]
Byłem dzis w serwisie z moim stukaniem po prawej stronie słyszalnym od srodka.
Okazało się, po drugiej wizycie w serwisie, że to przewody paliwowe w podłużnicy. 30 minut pracy i auto cichutkie jak należy, mam nadzieję, że juz nie będzie tego terkotania z przodu pod schowkiem. Jeśli ktos ma ten przypadek mam nadzieję, że diagnoza pomoże.Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
Byłem dzis w serwisie z moim stukaniem po prawej stronie słyszalnym od srodka.
Okazało się, po drugiej wizycie w serwisie, że to przewody paliwowe w podłużnicy. 30 minut pracy i auto cichutkie jak należy, mam nadzieję, że juz nie będzie tego terkotania z przodu pod schowkiem. Jeśli ktos ma ten przypadek mam nadzieję, że diagnoza pomoże.
Dziś byłem w ASO i na szczęście był serwisant, który jest bardzo komunikatywny i powiedział mi, że SKODA POLSKA przygotowuje case do wymiany przewodów paliwowych, które wpadają w rezonans na wolnych (rezonans uzależniony jest od ciśnienia paliwa).
Dotychczasowe naprawy przez niektóre ASO to rzeźbienie w gównie, bo są to metody prób i błędów.
Doradził mi, żebym chwilę poczekał, będzie case jak to ogarnąć, to wtedy wszystko ładnie opanują.
btw
Taka sama akcja jest/będzie w Golfie 6 1.4 TSI (tam wymieniają filtr paliwa).kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIidas mój kolega Golf 6 1.4TSI rok 2009 w zeszłym tygodniu był w ASO i wymiana filtra paliwa
również rezonans przewodów paliwowych
btw
element, przez który jest rezonans
Obrazek
żółta strzałkaPozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Re: 1.4 TSI Co to za część urządzenie? pytam bo "stuka&
Zamieszczone przez Piotr AMPMam pytanie do zorientowanych a sądze, że są tacy.
Co to za część, urządzenie, za co odpowiada ?
Patrząc na przód, jest to urządzenie po lewej stronie. Stukania nie słychać tak bardzo na zewnątrz przy włączonym silniku podczas otwartej maski bo trochę zagłusza ale w środku w okolicach schowka, i wogóle w środku, dośc mocno słychać, po paru minutach od odpalenia samochodu. Samochód ma przejechane 32 tys km.
Proszę spojrzeć na załączone fotografie.lukasz tsi
Komentarz
-
Komentarz